Här är Varför Människor att Donera Sina Bajs att Vetenskap

No Comments

Här är Varför Människor att Donera Sina Bajs att VetenskapSTUDENTER PÅ ANRIKA Boston-området skolor inte normalt används av avslag. Men det är precis vad de flesta upplever om de ansöka om att bli givare på OpenBiome, den enda offentliga (och största) pall bank i USA, som annonserar nära sin Somerville, Massachusetts, läge. Banken accepterar mindre än 3 procent av de sökande.

“Det är svårare att vara en pall givare OpenBiome än det är att bli antagen till Harvard eller MIT – det är den nivå av noggrannhet, det tar”, säger Dr Majdi Osman, en medicinläkare och den ideella kliniska program director. Det beror på att de flesta av de valda pall kommer så småningom att hamna i någon annans kolon, om det inte är noggrant utvald, mottagaren kan avsluta med valfritt antal sjukdomstillstånd med potentiella länkar till mikrobiomet.

“Vi tar en mycket försiktig strategi,” säger Osman. Specifikt, givare först besvara ett enkelt frågeformulär, om de har nyligen tagit antibiotika eller rest någonstans som anses vara riskfyllda, till exempel, de är ute. Om deras body mass index eller alkohol intag är för hög, eller om de är äldre än 50, de kan stanna där.

Om de gör första skär, får de träffa en läkare som ställer dem 200 frågor får på andra frågor, som om de har en historia av depression. Villkoret, liksom ångest, allergier, astma och eksem är bland de vanligaste orsakerna till att sökande är uteslutet, säger Osman. Efter allt, massor av forskning har funnit starka samband mellan förstämningssyndrom och bakteriefloran i mage och tarm, även om det inte klart vad som orsakar vad.

Folk som gör det förflutna båda uppsättningarna av frågeformulär för att sedan ge en blod-och avföringsprov för slutlig utvärdering. Dessa anses vara helt klart blivit pall givare – minst tre gånger i veckan under en period av 60 dagar, de kommer sluta med OpenBiome, pop i en squat och gå om sina dagar. Deras prover, som tjänar dem $40 i varje, få förvandlas till medicinska behandlingar för patienter eller testat i laboratorier.

“Våra givare älskar det”, säger Osman, eftersom de kan göra en skillnad i vetenskap och människors hälsa genom att helt enkelt göra något de gör varje dag. “Många givare”, tillägger han, “hamna givare för många månader.”

En Kort FMT HistoriaEn Kort FMT Historia

Varför skulle någon annan vill att ditt bajs? Mest troligt på grund av att han eller hon har en Clostridium difficile-infektion, en vanlig men allvarlig bakteriell infektion som oftast slår till äldre människor eller andra med långa sjukhus eller sjukvård vistelser. Tillståndet, som kan orsaka försvagande diarré och andra potentiellt livshotande komplikationer, är mycket behandlingsbar med en fekala mikroorganismer transplantation, eller FMT.

Förfarandet görs normalt via koloskopi och det resulterar i att patienten värd någon annans avföring – och därmed frisk tarm bakterier – i hans eller hennes tjocktarm, förklarar, säger Dr. John DiBaise, en specialist i invärtesmedicin vid Mayo Clinic i Phoenix. Medan invasiva, det är en mycket säker procedur när den ges i hälso-och sjukvårdsinrättningar med korrekt skärmad givare, säger han.

Innan bankerna som OpenBiome, men, givare pall var tuffare att komma med – lämnar patienter som inte svarar på antibiotika olycklig och till och med sätta sina liv på spel i de mest allvarliga fallen. Vissa skulle vända sig till sin familj och vänner för avföring. I dag, människor är allt mer beroende av anonyma givare, DiBaise säger, och de är inte bara att få donationer från pall banker, antingen.

Vid Mayo Clinic och vissa andra hälso-och sjukvårdsinrättningar, till exempel, de flesta FMT givare material kommer från personal som har godkänts av villkor som kroniska gastrointestinala sjukdomar och beteenden som att få tatueringar eller engagera sig i riskfyllda sexuella aktivitet som skulle kunna sätta dem på risken för smittsamma sjukdomar. “Det är människor som vi är bekanta med, och de ser detta som en möjlighet att hjälpa någon,” DiBaise säger. “De måste gå – de kan lika gärna ge det till någon.”

Även människor som inte har avföring donation möjligheter i närheten, eller som inte kvalificerar sig för att donera avföring för FMT kan använda sina tarmrörelser för en större goda. Amerikansk Tarmen, till exempel, är en crowd-sourcade projektet ligger vid University of California-San Diego för att samla in avföringsprover och utövar information från någon som vill skicka den via ett kit som projektet erbjuder. Efter de-identifiera prover (så donatorer vara anonyma), team sekvenser den mikrobiella data och hälsa och livsstil information och gör den tillgänglig för alla som vill studera eller analysera det. Målet? “För att karaktärisera de mänskliga mikrobiomet,” enligt hemsidan.

Små Steg FramåtSmå Steg Framåt

Så småningom, allt detta, äh, skit, kan förvandlas till något revolutionerande. Forskare är att använda prover för att studera FMT: s effektivitet vid behandling av allt från irritable bowel syndrom och ulcerös kolit till depression och autism till diabetes och fetma. Till exempel har forskning visat att bakteriefria möss som får fekala transplantationer från feta möss slutar upp att få mycket mer i vikt än de som får fekala transplantationer från lean möss. En fallstudie av en kvinna som fått en fekal mikrobiell transplantation från sin dotter för att behandla C-diff in en snabb 34 kilos viktökning efter transplantation som speglade hennes döttrar.

Fortfarande, det är för tidigt att dra några slutsatser, säger Dr. Amir Zarrinpar, biträdande professor vid University of California-San Diego, sektionen för gastroenterologi, som studerar hur mikrobiomet fluktuationer påverkar ämnesomsättning, övervikt och diabetes. “Kan FMT användas för att behandla fetma? Inte nu, men kanske”, säger han. Det är mer lovande, menar han, i att använda forskning som hans för något som att skapa “konstruerad probiotika,” eller säker bakterier som skulle kunna förändras för att, säg, frigör ett hormon som gör att du känner dig full. “I stället för en patient med en fekal transplantation där de får en hel massa saker – en del positiva och en del inte med konstruerade bakterier, kan vi vara mer exakt om vad vi vill skapa, säger han.

Oavsett hur spännande, viktiga, experter betonar, är att låta proffsen avgöra när och hur du aktiverar den forskning om FMT: s effektivitet i-behandlingar. “Med kostnaden för hälso-och sjukvård och det faktum att [FMT] har varit så säker, det är väldigt lockande för människor att göra detta hemma,” Zarrinpar säger. “Men det är säkert för att vi gör ett så bra jobb av screening givaren.”

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *